House for sale

01-06-2021

En toen ging de kogel door de kerk; Peter besloot zijn huis waarin hij 32 jaar van zijn leven had gewoond te verkopen. Iedereen die Peter goed kent kent ook zijn eeuwige lijst van ongeveer 60 klussen in huis. En lukte het hem in het verleden maar niet om van deze lijst af te komen, nu verdween deze compleet in een tijd van enkele maanden. Keihard werkte Peter om zijn vertrouwde stekkie helemaal klaar te maken om over te dragen aan een nieuwe eigenaar.  

En dat had best wat voeten in aarde. Want in de loop der tijd had hij flink wat spullen verzamelt, waarvan hij nu moest beslissen wat er mee moest gebeuren; bewaren of weg. Het uitgangspunt 'heb je het vijf jaar niet nodig gehad, dan kan het in de vuilnisbak' pakte in de praktijk toch anders uit. Want die tekening van dochterlief voor vaderdag, die kerstballen met Mickey Mouse erop of die beker ooit gewonnen met Kempo, die gooi je toch zeker niet zomaar weg ;-).  Op een zondagmiddag werden de kinderen bij elkaar geroepen en mochten zij hun keuze maken uit een verzameling speelgoed, spelletjes, knuffels en jeugdherinneringen. Het werd een erg gezellige middag en het ruimde meteen lekker op. Zo werd stukje bij beetje, verdieping voor verdieping en kamer voor kamer beetgepakt, beoordeeld, toch nog even weggelegd, weer beoordeeld en ingepakt. Daarna moesten er foto's van het huis worden gemaakt en kwam er een styliste die het huis zo hier en daar nog een beetje opleukte met een vaasje, een kussentje en andere hippe accessoires. Het resultaat was prachtig. 

De woningnood is hoog in Nederland. En dat heeft Peter geweten. Meteen de eerste week na de publicatie van zijn huis op Funda meldden zich al 8 kijkers. Tijdens de bezichtigingen mocht hij zelf, vanwege de nog steeds geldende corona maatregelen, niet thuis blijven. Er is die week dus veel gewandeld en buitenshuis geluncht ;-). Alle inspanningen wierpen echter snel vruchten af. Op 1 juli, tijdens de reis terug naar Zweden, deed een serieuze koper een mooi bod en kort daarna was de verkoop een feit. Dag fijn huis in Reeuwijk! Peter gaat nu echt terug naar huis.